Omschrijving

Uniek wonen op stand!

Droomt u van een prachtige grote luxe woning op een unieke historische en centraal gelegen locatie? Dan is dit uw kans! Een zeer goed onderhouden woning in prachtig Edam, op 25 autominuten van Amsterdam. Als toekomstige trotse eigenaar zult u voortaan ongekend woongenot ervaren.

Laat deze kans niet voorbij gaan!
Aan de voet van de befaamde Speeltoren in het centrum van mooi historisch Edam is in verkoop gekomen dit schitterende 4-kamer herenhuis, gelegen aan de Graaf Willemstraat 11, nabij de mooiste straat van Edam de zogenaamde ‘’Beestenmarkt.’’ Vlakbij gezellige en uitstekende restaurants, speciaal zaken, de haven van Edam en op loopafstand van een supermarkt en vele andere voorzieningen. Edam heeft een actief verenigingsleven en er worden volop evenementen georganiseerd, waaronder nog steeds de jaarlijkse kaasmarkt, de rommelmarkt ‘Waterdag’, culturele- en muzikale dagen en rondleidingen.
De zeer goed onderhouden woning heeft een woonoppervlakte van 112 m2 en bevindt zich op een perceel met een totaal oppervlak van 150 m2. De woning is geheel in Edammer stijl gebouwd in 1920 en later in gepaste moderne stijl gerenoveerd. U kunt de woning direct betrekken, want het verkeert in een perfecte staat van onderhoud. In de zomer kunt u in de achtertuin gerieflijk vertoeven en genieten van het prachtige uitzicht op de speeltoren. Via de naastgelegen brede steeg is er toegang tot de ruime achtertuin. Bovendien is er op eigen terrein gelegenheid tot parkeren.

Geschiedenis Edam
Edam ontstond in de 13e eeuw bij een dam aan de IJe of E die in de toenmalige Zuiderzee uitmondde en groeide uit tot handelsplaats met scheepsbouw, haringvisserij en kaashandel. In 1357 verleende Graaf Willem V stadsrechten en vanaf de zestiende eeuw verkreeg de beroemde kaasmarkt en waag steeds meer bekendheid. Het oude centrum van Edam ademt nog steeds de sfeer uit van weleer met prachtige historische huizen en nostalgische grachten.

Indeling

Originele entree met trap naar verdieping, meterkast met gas-, (slimme) elektriciteits- en watermeter en betegeld toilet met fonteintje. Voorts komt u in de woonkamer die is voorzien van een prachtige hard houtenvloer met openslaande tuindeuren naar de achtertuin. In de woonkamer is ook gelegenheid tot het plaatsen van een (losse) open haard (in 2017 is de aansluiting naar de schoorsteen gereedgekomen). In de bestrate achtertuin bevindt zich tevens een praktische houten berging. De zeer fraaie uitgebouwde keuken voorzien van natuurstenen aanrechtblad en Siemens inbouwapparatuur, en is begin 2019 opnieuw ingericht.

Eerste verdieping

Overloop, vaste trap naar de 2e verdieping, 2 keurige slaapkamers en badkamer, voorzien van een hoekligbad/douche, toilet en badmeubel, geheel voorzien van tegelwerk.
Rolluiken aan de achtergevel.

Tweede verdieping

Royale slaapetage met cv opstelling (2017).

Tuin

Fraai ingerichte tuin in 2016.

Bijzonderheden

Betonnen vloer begane grond met houten afwerking. Ook de verdieping is met hout afgewerkt.
Platte dak (aanbouw) is vernieuwd in 2008.
Nieuwe dakbedekking geplaatst op de schuur in 2012.
Binnen- en buitenschilderwerk gedaan in 2012.
Gerenoveerde keuken en zolder in 2016.  
Nieuwe CV ketel in 2017. 
Vaste trap naar zolder geplaatst in 2016.
Energie Prestatie Certificaat aanwezig.

Kenmerken